Artikel – Graviditet og mobiltelefoni

Graviditet og mobiltelefoni

Graviditet og mobiltelefoni

Graviditet og mobiltelefoni, mor og baby?

Der er ingen tvivl om at både du og jeg ønsker at gøre alt for at beskytte det lille liv der vokser inde i maven. Sandheden er at vi ikke ved nok om hvordan mobilstråler, Wifi, brug af computer og andet der er trådløst påvirker den lille baby eller os selv. Der er mere og mere der tyder på at det kan påvirke i negativ retning. Symptomer som træthed, hovedpine, uro er blot nogle af de symptomer der kan forekomme. Både os og andre har erfaret at når udstyret fjernes eller ikke er trådløst forsvinder nogle af symptomerne. Ser du, noget må de elektromagnetiske stråler gøre galt. Sundhedsstyrelsen anbefaler at begrænse brugen af mobiltelefonen for både børn og voksne.

Forholdsregler under graviditeten

I hele den periode fra vi ønsker at blive gravide til babyen er kommet til verden, tænker vi på vitaminpiller, at få folin, jern samt kalk nok, vi begrænser indtaget af alkohol m.m. Dem der ikke kan blive gravide får råd om at fjerne mobiltelefonen fra lommen eller computeren fra skødet. Vores oplevelse er at der ligges et fokus på varmen. Der er ingen tvivl om at varmen betyder noget, men på den anden side så er flere og flere også bekymret om strålerne. Har de en virkning på vores celler. De såkaldte elektromagnetiske stråler er mere og mere i fokus. Som det ser ud nu, får flere unge piger hudforandringer når de sidder med computeren længere tid i skødet.

Graviditet og mobiltelefoni – Livet fra ægcelle

Måske forbinder du ikke unger piger og deres hudforandringer med graviditet og din lille baby inde i maven, men lad mig uddybe dette nærmere. Hvis brugen af trådløs udstyr kan skabe forandringer på celleniveau, hvad så med det æg der skal befrugtes? Det er også en celle. En ægcelle og et lille liv der skal udvikle sig. I dens udviklingsfase er det sårbart. Giv dig selv tiden til at læse resten og find de forholdsregler der passer til dig.

Baggrundsviden

Hvad er årsagen til at de elektromagnetiske stråler kan påvirke kroppen? Som det ser ud på nuværende tidspunkt kan de menneskeskabte elektromagnetiske stråler forstyrrende for kroppens celler.

Når hjerte slår sendes der en impuls – kroppens indre kommutation forgår via bioelektriske signaler. Når der eksempelvis kigges på en ligevægt i natriumioner sker dette ved 50 millivolt. Hvis vi kigger på os selv som bioelektriske impulser, er det meget muligt at disse impulser, volt, frekvenser eller hertz, alt efter hvorledes du måler impulserne, kan påvirkes af andre frekvenser der rammer kroppen inkl. de elektromagnetiske stråler.

Sundhedsstyrelsen fortæller at mobiltelefoner arbejder ved forskellige frekvenser mellem 800 og 2200 MHz. Disse frekvenser bryde ikke de kemiske bindinger. Men de påvirker kroppen konstant.
Derudover er der Wifi, router og sendemaster. Sundhedsstyrelsen skriver ”Man kan begrænse påvirkningen fra routeren ved at placere den, så man ikke i længere tid opholder sig i umiddelbar nærhed af den (fx undlade at sætte den på sengebordet).”

De skriver endvidere at ”en stor afstand imellem basestationen og henholdsvis de trådløse computere og telefoner kan derimod ikke anbefales, idet det har den konsekvens, at apparaterne (især de computerbaserede løsninger) er nødt til at sende signalerne med en højere styrke for at nå hinanden. Frekvenserne som routerne udsender ligger både på 2,4GHz frekvensbånd, med et lavere båndbredde, på 20 MHz, i forhold til den nyere routerversion der kan bruge både 2,4 GHz frekvensbånd og 5 GHz frekvensbånd, og har en båndbredde på 40 MHz.

Pointen er med graviditet og mobiltelefoni

Samlet betyder dette at kroppen skal håndtere usynlige signaler der spreder sig mellem 800-2250 MHz, samt håndtere router og master der ligeledes udsender en strøm af frekvenser. Hvordan tumler kroppen med alle disse impulser. Den udsættes for frekvenser på mange forskellige niveauer. Der er ikke noget at sige til hvis kroppen ikke kan tilpasse sig.
Eks.

Flytter du fra landet til byen tager det tid at tilpasse sig den ”energi” samt de lyde der er anderledes end du er vant til.
Når du får et nyt arbejde skal du tilpasse dig ”energien” og de lyde der nu findes der. De mange indtryk gør os trætte. Vi kender alle til manglende energi, øget behov for søvn, dårligere koncentration når vi er presset og skal tilpasse os nye forhold.

Som det ser ud, kan kroppen som udgangspunkt aldrig nå at tilpasse sig frekvenserne der enten er i passiv tilstand men som opdateres løbende, en telefon der sender en sms, en telefon der ringer, en telefon der er søger efter net, samt de frekvenser der skal håndteres fra router og master. Der er ikke noget at sige til at kroppen er på overarbejde med at tilpasse sig de forskellige indtryk og det skaber forvirring og et stort pres på blandt andet de røde blodlegemer.

Små frø der skal vokse

Kan I huske det danske karseforsøg? De små karsefrø kunne ikke spire når routeren stod i nærheden. Som sundhedsstyrelsen skriver flyt den væk fra hvor du sover. Dette er dog karse og ikke baby. Det er blot tanken om at noget levende kan bliver påvirket. Det betyde at en opmærksomhed på at ændre nogle småting i dagligdagen, nok vil være givet godt ud på den lange bane.

Phiharmonics har lavet et forsøg omkring kikærter. Mobiltelefonen lå nær en kikærte i 15 dage. Da denne spirede var det forkrøblede rødder.
Der er ingen tvivl om at de elektromagnetiske stråler kan påvirker dig og mig. Det ovenstående er kun et lille udpluk af meget forskning. Hvordan, hvor meget og konsekvenserne ved vi ikke. Men du og jeg kan gøre noget! Med kærlighed til den lille purk, kan vi gøre en lille forskel ved at foretage små ændringer. Frankrig har lavet en lov om at børn mellem 0-3 år der færdes i daginstitution ikke må være omgivet af router eller trådløse enheder.

Har du computeren i skødet imens du er gravid? Har du din mobiltelefon tæt på kroppen eller tænker du på at bruge den som babyalarm? Bare fjern computeren for skødet, have telefonen væk fra kroppen og brug en almindelig babyalarm.

Gode nyheder til at beskytte dig og baby:

Du kan med fordel bruge en smartDOT, der harmonisere de elektromagnetiske stråler fra dit trådløse udstyr.

Derudover kan du forkæle dig selv med en BioDOT der findes i en startpakke. Den er udviklet til at styrke dig.

Dine forholdsregler Graviditet og mobiltelefoni:

  • Download film og spil til børnene på tablet/mobil og sæt derefter på flyfunktion
  • Sid aldrig med tablet eller computer i skødet uden strålefri beskyttelse. Her kan
  • Sluk Wifi og andre router når familien sover.
  • Snak ikke i telefon uden et headset.
  • Hav aldrig telefonen tæt på kroppen
  • Slå din telefon, iPad m.m. på flyfunktion om natten. Alarmen virker stadig.

Både manden og kvinden kan gøre noget J
Kilder:
http://www.internetportalen.dk/hvad-er-wifi.html
http://om.tdc.dk/publish.php?id=4723
http://bme.elektro.dtu.dk/31610/notes/kap_12.pdf