Tænk helhed

Heidi Riishøj - Tænk helhed

Grib ikke den første og bedste bold!

I en verden fuld af information, prøver alle at forstå hvad der er sandt og falsk. Vi tager det til os der passer os bedst. Er vi eks. bange for tyktarmskræft og læser at kokos nedsætter denne sygdom op til 93%, begynder vi at spise masse af kokos hver dag. Vi har en tendens til at gribe efter en masse bolde der skydes op i luften uden at se sammenhængen. Vi griber et udsagn og misbruger informationen fra dette. Hermed mener jeg at vi overgør ting vi tror er sande, ved for eksempel at spise kokos dagen lang.

Intet er sort/hvidt. Nogle får gavn af en vaccine, andre gør ikke. Nogle kan tåle kokos og andre kan ikke. Vi skal hele tiden forholde os til at kroppen har brug for balance i hvad der indtages, hvor meget motion der dyrkes, hvor psykisk udfordret vi er, hvad vi kan tåle m.m. Ingen har godt af for meget eller for lidt, der skubber til balancen, da dette dermed påvirker til en ubalance.

Husk at ALT hvad du indtager, der har en virkning, har i de rette mænger en bivirkning. Disse bivirkninger varierer så efter alder, køn, kropsfunktioner, motion, genetik m.m.

Vi er alle kompleks sammensatte og derfor kan vi med stor sandsynlighed ikke tåle ensidig information. Dette gælder både indenfor motion, kost, tilskud m.m. Alt sammen skal bruges på en naturlig måde, der passer til dig, så det kan modulere og påvirker kroppens egne processer, der dermed optimere kroppens balance, uden at det påvirker for lidt eller for meget.

Dette leder mig hen til helhed:  

Kroppen er en helhed der gør det umuligt for medicinalindustrien at ramme plet. Det er dog også svært at overskue for det enkelte individ at tage stilling til hvad de skal tage både af kost, tilskud, medicin m.m. Dog er dit liv, dit ansvar og derfor er det vigtigt at tage stilling ud fra helhed. Vi kan ALDRIG kun søge efter en ting der kan gøre os raske. Hverken medicin, tilskud, kost, motion eller andet. Har du hørt om folk der blev raske af eks. motion, et bestemt tilskud, så er det meget muligt fordi deres ubalance havde brug for lige netop denne ting for at komme i balance. Men hvor ofte vil vi ramme 100% plet?  Alt hænger sammen i kroppen, derfor ser vi også at meget medicin ikke virker optimalt eller at meget medicin giver mange bivirkninger.  Kroppen har brug for ligevægt, for at bekæmpe sygdomme samt bekæmpe eller være fri for fremtidige sygdomme såsom cancer. Her vil jeg understrege at alt der er kunstig fremstilles som kroppen ikke behøver, så som aspartam, ikke har en berettigelse i en sund krop.

I dag fejler sundhedsstyrelsen og medicinalindustrien, fordi de ikke kigger på det hele menneske. Måske lever vi længere. Vi har også fået nogle goder ved medicin, men goder eller ej, de fleste mennesker er kronisk syge. Her mener jeg ikke kroniske sygdomme der kommer med alderen fordi vi lever længere. Nej, der er børn fra 0 år og opefter, der lider.

Lad os se, kort, på mad, tilskud, medicin og hvordan det

  • Dyrkes
  • Høstes/fældes/plukkes
  • Fragtes
  • Behandles
  • Fremstilles

Dyrkes mad i jord der eksempelvis er fattig på selen vil vi ikke få nok selen til at kroppen har det optimalt. Enten er vi i underskud der gør os syge, eller måske er underskuddet så lille at vi kun oplever få symptomer. Men hvornår udfordres kroppen, hvor den har brug for selen, men så er der ikke nok, og så vil sygdom opstå.

Dyrkes afgrøder med sprøjtemidler og i forurenede områder vil vi få unødige og belastende stoffer i kroppen.

Høstes eks frugter for tidligt hvor det modnes i en lastbil, vil det ikke give os det fulde vitamin/mineral spektre. Frugter fra syden, danner mange antioxidanter i deres skal når de beskytter sig selv mod solen. Noget vi mennesker nyder godt af i den krop der er så fint følende og hårdt arbejdende. Dette forsvinder, når frugterne skal modnes under fragt.

Hvis vi kigger på os mennesker, så er vi sammensat af mange millioner forskellige stoffer, reaktionskæder, kommunikationsveje m.m. Selvom forskning som metode er suveræn til at belyse sammenhænge, så vi ikke forledes til at tro forkerte sammenhænge/sandheder, så er det vigtigt at vi forstår hele kroppen. At vi forstår årsagen for at forstå helheden. Men helheden når aldrig at blive forstået, fordi det hele tiden er noget nyt der skal forstås før årsagen kan findes eller forstås.

Hvis forskningen låser sig fast på en endegyldig sandhed, så har den fejlet. For intet er endegyldigt eller den eneste korrekte sandhed.

Kroppen er så finurlig og udefinerbar på så mange områder også når det gælder kaskader af kommunikation der forgår på molekyleniveau til makroniveau.

Derfor har vi endnu ikke set nogle endegyldige sammenhænge, men meget har ledt os i gode, helbredende, oplyste og forbedrende retninger.

Får styr på dine symptomer.
Mange mennesker går rundt med symptomer, både før og efter medicin. I min verden er symptomer på eks. Træthed, ondt i led, uro i maven, kramper m.m. Alt sammen bevis på ubalance der har en årsag. Hvor ofte ved lægen noget om årsagen, før der er en sygdom der kan diagnosticeres? Og når der kommer en sygdom af en vaccine eller andet medicin, så ved han ikke hvordan han skal hjælpe.

Det store kompleks er at vi hellere ikke ved meget om mad, urter, homøopati, vitaminer og mineraler m.m. Vi må så godt vi kan prøve at samle forskning, erfaringer, viden og tro og derudfra skabe en helhed der passer til os selv.

Lad os tage E-vitamin.

Naturligt E-vitamin, der i øvrig kun kan købes et sted i verden og som er meget dyrt, kan du som menneske tage i den rene tocoferol (d-a-tocoferol). Mange mener dog at alle tocoferoler skal tages på samme tid = alfa, -beta og gamma tocoferol – da de alle har hver deres virkning.

Her er allerede meget at tage stilling til;

Skal jeg tage den rene alfa og hvilken virkning vil jeg gerne have og hvis jeg tager den rene alfa, hvor stor en mængde skal jeg tage, og skal jeg tage den med andet for at den virker bedre og er det ok at tage den fra naturlig kilde uden at tage de andre tocoferoler, og hvad med den kunstig fremstillet og hvorfor er der forskel.

Via forskning at der ikke er meget forskel på visse sygdomme, der skal forebygges når vi ser på det sammensatte kompleks af alfa, beta og gamma i forhold til det rene alfa. Men igen så kan vi vælge at sætte studier op, ved kun at belyse den kunstige alfa E-vitamin mod sammensat teoferoloer. Vi kan også vælge at sætte studier op med det naturlige E-vitamin. Alt efter hvad du ønsker dig selv og befolkningen skal tro, kan du sætte det op efter behov. Der er forskning igen en bias, hvor sandheden forvrænges efter resultat.

Dog ved vi at E-vitamin skaber pro-aktive stoffer der fremmer oxidativ stress, hvis vi ikke har nok andre antioxidanter. Her er C-vitamin vigtigt. Et af de få vidundermidler jeg vil anbefale alle er C-vitamin. Tag gerne 750 mg og derover daglige resten af dit liv.

Tag aldrig E-vitamin alene, uanset om det er rent alfa eller sammensat.

Ikke nemt
Desværre er det ikke nemt. Og selv om sundhedsstyrelsen prøver at fremlægge medicin som være en sandhed der er nem at bruge på rette betingelser, så er det løgn.

Og på den løgn lader de urter, vitaminer og kost være mere komplekse og derfor får vi ikke mulighed for at tage stilling. Vi kan altså ikke på oplyst grundlag tage stilling til hvordan vi ønsker at forebygge eller bekæmpe sygdom.

Og til dels er det forståeligt.
Tager du en urt, hvordan påvirker den så leveren? Hvad skubber den til i kroppens eget fine biokemiske netværk. I mange 1000 år er der arbejdet med eks. Kinesiske urter, men disse er brugt ud fra principper om Jing, chi, yang, og kulde/varme m.m. I Danmark bruger vi dem uden at vide særlig meget.

Det komplekse og den manglende akutte virkning og det individelle aspekt i homøopati, urter, mad m.m. er med til at medicin har vundet indpas, da det er nemmere at sætte op i et forsøg og vise hvad det hjælper på. Men stadig så skaber medicin en domino effekt på hele kroppens naturlige netværk. Og dermed skabes der grobund for andre sygdomme, ubalance og et liv med symptomer.

Vi må se tingene i et større perspektiv. Vi må se tingene i en helhed.

Og selvfølgelig skal vi ikke

  • spise kokos hele dagen (Sammenhænge – du har behov for mange nærringsstoffer og flere ting kan forebygge tarmkræft)
  • Spise høje doser af vitaminer – du må se på hvad du udsætter dig selv for at stress, og hvilke symptomer du har fra kroppen.
  • Spise medicin uden af få kroppen i balance med rette kost inden.

Jeg vil anbefale dygtige kompetente terapeuter der formår at se helhed, så godt som de kan. Forhold dig til at terapeuten forstår systemet, så alt ikke forkastes. Sundhedsstyrelsen og medicin har sin berettigelse i nogle sammenhænge også alt efter hvor det enkelte individ føler sig tryg.

Placebo i forhold til at tro kan flytte mere end medicinen selv.

Snak med en læge der vil dig og er åben overfor samarbejde med det alternative.

Det er vigtigt at få styr på symptomerne. Få en balance.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.