Iværksættere der lever i bureaukrati og skjult pengegriskhed.

Iværksættere der lever i bureaukrati og skjult pengegriskhed.

Iværksættere der lever i bureaukrati og skjult pengegriskhed.

En dag bankede det på døren. Det var fødevarestyrelsens rejsehold.
Vi var blevet anmeldt af en konkurrent. Hende der sælger ….. Hun undrede sig over at teen måtte hedde detox, slim m.m. Hun anmeldte os på nogle anprisninger. Hun ville høre om vi måtte sige dette. Dette spørgsmål, har hun nok aldrig fået svar på!

De første alarmklokker for rejseholdet, må da være ”er dette chikane fra et andet firma”.
De påstår, at de tager varer på befolkningens sikkerhed”. Intet firma må skaber utryghed for forbrugerne og alle firmaer skal ses efter om de sælger sikre fødevarer. (Hvilket er forståeligt)
Men, når vi har en te der hedder supporting root remedy skaber det utryghed? Er det en usikker fødevare?

Firmaet…. anmeldte os på en undren, fordi hun ikke selv i 2010 måtte skrive detox på hendes te. Og så har hun ellers siddet og skimtet alt igennem. Under night te var der skrevet noget ala ”Ligger du og kigger op i loftet og ikke kan sove, vil denne night te være værd at prøve.” Og der var flere anfægtelser på navnene på diverse teer, såsom at det hedder ”Supporting root remedy” ”slim te”,” digestive”.

Er det noget der fordre at rejseholdet må komme uanmeldt? At de mener det skaber utryghed for forbrugeren? Og at de så tager en pris på 720,- pr kvarter for? Og komme igen for at følge op.

Alt der står/stod på hjemmesiden må gerne skrives. Det eneste jeg IKKE viste, var at jeg skulle have et nummer der henviste til, at det var korrekt at sige/skrive. Det betyder at jeg INTET havde gjort galt, udover at mangler henvisninger. Det kostede os 6000,- Så kære alle, køb noget mere te af os 🙂

Viden:

Jeg kunne have læst på lektien – JA, men det er ikke nemt. V fik ingen vejledning, ingen støtte, ingen bøger, ingenting.
Det værste var at fødevarestyrelsen var fordi, til et indledende møde (Det sker når et firma første gang registrerer at de vil sælge fødevare.) Vi spurgte selv ind til, om teen måtte hedde detox. Dette ville hun vende tilbage til, men gjorde aldrig.

Hun nævnte intet om at ”detox” handlede om en u-specifik anprisning og at vi skulle kunne dokumentere dette. Ej hellere at vi skulle være opmærksom på anprisninger og blot have et nummer der henviste til det vi skrev.

De siger de ikke er en vejledende instans. Men da de kom og fik skønne penge for at belemmer os, kunne de godt fortælle hvordan det hele hang sammen. Det er jo tydeligt at de heller vil have nogle melder os, så de kan komme uanmeldt og til et opfølgende besøg så de kan tjene minimum 6000,- i stedet for at have brugt 15 minutter ved et indledende møde.

Fødevarestyrelsen tager 720 pr påbegyndt kvarter. Vi er en lille familieejet virksomhed. Vi har ikke tjent penge i firmaet til at kunne brødføde os selv og vores børn. Vi arbejder ved siden af. Vi synes vi er seje og gør det godt. vi går efter en drøm og vil gerne være iværksætter. Men hvorfor straffes med så mange penge, for noget der er banalt.

Jeg er måske naiv. Men er der ikke fokus på at støtte iværksætter. At undgå at 7 ud af 10 lukker inden for de første 3 år.

Hvor er støtten?

Det er jo åbenlyst chikane fra andre firmaer. Og det åbenlyst at fødevarestyrelsen nyder det. En af dem der var fordi, da de kom uanmeldt, sagde ”vi kan godt lide når I anmelder hinanden, så tjener vi penge”

Det er urimeligt at vi prøver at være åbne og ærlige og gøre det bedste vi kan. Vi er sku da et firma der arbejde for at bidrage til folks sundhed! Hvilket er bedre end dem der sælger cigaretter, alkohol, aspartam, energidrik m.m. !

Det var et chok for mig, at de kom anmassende. Jeg skulle sige Ja, til at de kom ind.

Objektiv?

Jeg vil derfor hører om I politikker ikke snart skulle være objektive og se sagen fra alle sider!

Eller give mig et bud,

  • hvor jeg kan få retfærdighed,
  • hvor jeg kan få opbakning til at være iværksætter,
  • hvor jeg kan få uddannelse med SU når jeg vælger et job, der kræver ekspertviden.
  • Hvornår er hjælpen lige for alle.

Selvom det handler om te og kosttilskud.

Fødevarestyrelsen sagde ”vi må ikke vejlede, I må finde nogle der kan vejlede men vi ved ikke hvor.”
Nu har jeg så fundet en dame, der kan hjælpe. Det har kostede 60.000. Jeg er målløs og forstår ikke med min baggrund at dette finder sted.

Jeg har fået en gratis bachelor og gratis kandidatuddannelse.

Jeg har fåret hjælp, støtte og vejledning.

Jeg hjælper syge mennesker og får en super support for det offentlige.

Men når jeg vælger en side der ikke er ”tankegangen i samfundet” selvom der burde være plads til alle, så er det gebyr, bøder, straf, ingen uddannelse, nedgørelse…
Og det værste er at alle er i lommen på hinanden – DTU, fødevarestyrelsen, politikkerne m.m.. uanset hvor meget jeg råber, føles det som om der intet er at gøre 🙂

Jeg er målløs over at firmaer, der vil sælge te, behandles sådan og jeg er målløs over den videre behandling vi har fået efter vi er startet med kosttilskud.