Om Earth Nutrition

Om Earth Nutrition og Wild Nutrition

Alt er foranderligt og vi kan aldrig vide hvad der er 100% korrekt. Igennem mange år har Titaniumdioxid været brugt i kosttilskud. Dette bliver helt forbudt som indtagelse i fødevarer.

Indtagelsen af kosttilskud er meget stor. Det er indtagelsen af piller/kapsler generelt.

Mit ønske er at sælge / anbefale kosttilskud uden tilsætningsstoffer. Det skal være så letoptageligt som muligt.  Jeg har valgt kapsler fordi de skulle være nemmere at nedbryde og dem der er vegetabilske.

Igennem 50 år er der lavet studier omkring hvordan vitaminer og mineraler kan udvikles i mad og på den måde optages bedre. Det blev kaldt funktionel food. Det er hvad mange kalder Food-state

Funktionel food er forskellige fra de syntetiske vitaminer og uorganiske mineraler, som vi kender i dag. Disse er studeret grundigt og der er forskel på optagelsen. Det er ikke nogen hemmelighed at vitaminer og mineraler i forskellige former optages forskelligt.

Høje doser

Jeg startede, i min karriere som ernæringsterapeut, med at give klienter høje doser. Dette for at få en virkning af vitaminerne og mineralerne i forhold til klientens symptomer.

At indtage kosttilskud på daglig basis, er for mig en vedligeholdelse af kroppen, det er at sikre sig nok vitaminer og mineraler, da jeg mener at maden er mangelfuld og mange spiser for ensidig. Specielt ældre og syge spiser mindre og har brug for ekstra vitaminer og mineraler.

Er du syg vil en terapeut øge dosis af de urter eller vitaminer og mineraler kroppen har af behov. Dette er noget jeg selv gør. Der er stor forskel på hverdagens indtag og når du har en udfordring at tage højde for.

Alle der er klienter ved mig har mig som wing man. Gratis. Der er flere der vil læse dette, der ved at de har ringet og spurgt når de har Corona eller noget andet akut og fået hjælp.

At indtage høje doser på daglig basis er ikke min anbefaling. Det er ikke jo mere jo bedre. Og alt der har en virkning har en bivirkning. Det handler om balance!

Tilskud til formål

Derudover er der mange der tager tilskud på daglig basis i mange år af flere andre årsager såsom

  • Mangle på energi
  • Vil have hjælp til deres smerter
  • Bremse aldring
  • Få balance i hormonerne o.s.v.

Der er også dem der vil leve deres naturligt og uden kemi. En kær terapeut, Kirsten, har faktisk til hendes knogleskørhedspatienter anbefaler Wild Nutritions Bone Compleks ved knogleskørhed.

Pga. min baggrund som ernæringsterapeut fik jeg også set på tilskud.

Kva alle mine behandlinger erfarede jeg ubalancer ved høje doser. Når folk kom med stress eller tænkte de havde brug for et enkelt vitamin eller mineral og de tog det i høje doser, da skabte de andre ubalancer.

Jeg undrede mig mere og mere over den store dosis kultur. Men fandt også via forskning at det meste der indtages ikke optages mere end 25-30% Det vil sige at indtager du 100mg, får du kun 25mg.

Jeg blev nysgerrig på hvad der optages bedst og kunne vi så undgå de store doser. Det må jo uanset om vi vil det eller ej være en belastning for kroppen hele tiden at skulle udskille en masse restprodukter.

Der er studier der viser at blandt andet E-vitamin som antioxidant i høje doser kan skade kroppen. Dette er som jeg læser det fordi det bliver en pro-oxidant og der ikke indtages andre antioxidanter.

C-vitamin er der skrevet bøger om, også i meget høje doser. En unik antioxidant der hjælper kroppen på en perfekt måde, efter min mening. Igen når vi dykker ned i litteraturen vil vi se at der er forskel på alt der indtages.

Carsten Vagn Hansen nævner at C-vitamin med bioflavonider og gerne 2:1 er bedst for optagelsen.

Jeg har derfor set efter kosttilskud der kunne kombineres med det der var på marked, og som jeg vil give med ro i maven til mine klienter og mine børn og min familie.

Jeg mødte Wild Nutrition og min hjerte brændte for produkterne med det samme. Der var noget over den food-state / food-grown metode der bruges. Også fordi jeg tidligere var blevet undervist i selengær og hvad processen med selen i en mad cellemasse gjorde for optageligheden.

Jeg viste ikke på det tidspunkt at alle vitaminer og mineraler kunne dyrkes på den måde. Dog kom jeg i tanke om et firma der havde lavet dette i mange år. Dette kom måske for tidligt på marked. Desværre. Det var før folk forstod og jeg selv forstod. I dag skal vi forstå.

Mange går op i madens renhed. Den skal være økologisk og dyrket korrekt. Der skal også ses på tilskud.

Hvad betyder funtionel food / food-state / Food-Grown og Food-Born

  • Bedre optagelse
  • Mindre doser
  • Leveret som mad ville gøre det
  • Det er i kroppen på en anden måde og længere

 

På grund af mine erfaringer og min nysgerrighed og min viden fandt jeg at optagelsen var stor i forskellighed.  Jeg fandt forskel på piller og kapsler  Jeg fandt forskel på tilsætningsstoffer og fremstillingsmetode

Derfor tog jeg Wild Nutriton ind og da de ikke kan sælge mig hele deres sortiment fordi fødevarestyrelsen i Danmark har særregler, så måtte jeg lave mine egne tilskud for at få et optimalt sortiment.

Det betyder at Earth Nutrition er min egne. Der vil kun komme flere 

Jeg håber I vil tage godt imod Wild Nutrition og Earth Nutrition

Earth Nutrition

Earth Nutrition’s kosttilskud er udviklet via et samarbejde med en Funktionel Food ekspert og Heidi Riishøj.

Heidi Riishøj er forfatter til flere artikler og pjecer, såsom kostens betydning – med gluten og mælkefri opskrifter. Hun har via flere uddannelser og rejser dygtiggjort sig i kostens betydning for selvhelbredelse og derigennem dedikeret sig til helhed. Helhed er at se rundt omkring hele kroppen, herunder hvilke naturlige kostemner og tilskud der bidrager til bedste udnyttelse i kroppen.

Hvad er forskellen på kosttilskud

Selve metoden bag funktionel food er at koncentrerer naturlige vitaminer og mineraler i en cellestuktur fra mad. Dette er det primær fokus i alle Earth Nutritions og Wild Nutritions tilskud.

Der bruges naturlige ingredienser, der dyrkes i en madmasse. Det kan være i lactobacillus, gær m.m. Dette betyder at der sker en integration af vitaminerne og mineralerne i koncentreret form i celler fra madmasser.

Der bruges ingen kemikalier, ingen opløsningsmidler m.m. Processen sker i lav varme, der respekterer madens celler og dermed bevarer vitaminerne og mineralerne i en optimal vugge.

Mad er at foretrække. Dog kan jorden ofte være udpint, eller der bruges diverse til at holde ukrudt m.m. væk. Ofte er det ikke naturligt. Ofte er maden længe undervejs eller kan stå længe.

Alt sammen er med til at gøre maden udhungret for vitaminer og mineraler.

Ved at dyrke næringsstoffer i en madpasta af den allerbedste kvalitet – såsom citrus, gul ært eller gulerod m.fl. kan vi skabe en madmasse med koncentreret vitaminer og mineraler, som kroppen genkender og med glæde accepterer.

Sammenlignet med mange produkter på markedet indeholder hverken Wild Nutrition eller Earth Nutrition ingen unødvendige konserveringsmidler, farvestoffer, fyldstoffer eller bindemidler. De er også fri for syntetiske eller isolerede og uorganiske ingredienser, der ofte findes i traditionelle, komprimerede pulvertabletter, som kan passerer gennem kroppen og ikke bruges optimalt. Vi ved at flere mineralformer eller vitaminer aldrig kan optages 100%

At få funktionel food kosttilskud er helhed for cellerne, kroppen og fordøjelsen. Det er som maden giver der giver os en række komplekse, intelligente og brugbare næringsstoffer der påvirker krop, sind og ånd.

Wild Nutrition

Wild Nutrition er lavet i England og udviklet af Henrietta der er ekspert i kvindeproblemer. Dog kan lige netop disse kvinde tilskud ikke importeres til DK pga. vores lovgivning

Dog er der mange andre helt fantastiske produkter der er lavet til resten af familien.

Mvh

Heidi

Billedet herunder beskriver Wild Nutritions Food-Grown metode

Sociale medier ❯ Facebook ❯ Instagram ❯ LinkedIn