Om Earth Nutrition

Om Earth Nutrition og Wild Nutrition

Alt er foranderligt og vi kan aldrig vide hvad der er 100% korrekt. Igennem mange år har Titaniumdioxid været brugt i kosttilskud. Dette bliver helt forbudt som indtagelse i fødevarer. Det betyder ændringer både i kosttilskud, men også i en del medicin.

Indtagelsen af kosttilskud er meget stor i verden og ligeledes i DK.

Mit ønske er at sælge / anbefale kosttilskud uden tilsætningsstoffer. Det skal være så letoptagelige som muligt.  Jeg har valgt kapsler fordi de skulle være nemmere at nedbryde. Endvidere skal de være vegetabilske.

Igennem 50 år er der lavet studier omkring hvordan vitaminer og mineraler kan udvikles i mad og på den måde optages bedre. Det blev kaldt funktionel food. Det er hvad mange kalder Food-state. Food-state startede i USA i 1980’erne.

Funktionel food er forskellige fra de syntetiske vitaminer og uorganiske mineraler, som vi kender i dag. Disse er studeret grundigt og der er forskel på optagelsen. Det er ikke nogen hemmelighed at vitaminer og mineraler i forskellige former optages forskelligt. Selvom der står 100mg, kan det meget muligt være du kun optager 23mg. Det betyder også at din krop arbejder med at få en del restprodukter fjernet.

Høje doser

Jeg startede, i min karriere som ernæringsterapeut, med at give klienter høje doser. Dette for at få en virkning af vitaminerne og mineralerne i forhold til klientens symptomer. Dette kan stadig være aktuelt, når jeg bruger urter, vitaminer og mineraler som et terapeut middel, en erstatning for medicin.

At indtage kosttilskud på daglig basis, er for mig en vedligeholdelse af kroppen, det er at sikre sig nok vitaminer og mineraler, da jeg mener at maden er mangelfuld og mange spiser for ensidig. Specielt ældre og syge spiser mindre og har brug for ekstra vitaminer og mineraler.

Generelt er der udfordringer med visse vitaminer og mineraler i dk, såsom jod, folin, D-vitamin, magnesium m.fl.

Vi glemmer at lande er forskellige, at dyrkninger er forskellige og at kulturens mad og årstidens mad er forskellige. Det betyder ofte vi tror vi er dækket ind, selvom vi ikke er. Vi er også misinformeret om ubalance af indtaget. Ofte får vi rigeligt med calcium, men ikke nok bor, D-vitamin, magnesium m.m. Det betyder kroppen hele tiden er i ubalance og ender med eksempelvis blodpropper, hvis der indtages høje doser calcium med kun tilsat D vitamin.

Er du syg vil en terapeut øge dosis af de urter eller vitaminer og mineraler kroppen har af behov. Dette er noget jeg selv gør. Der er stor forskel på hverdagens indtag og balance og når du har en udfordring at tage højde for.

Alle der er klienter ved mig har mig som wing man. Der er flere der vil læse dette, der ved at de har ringet og spurgt når de har Corona eller noget andet akut og fået hjælp. Dog er dette min løn og mit arbejdsliv og derfor koster det penge.

At indtage høje doser på daglig basis er ikke min anbefaling. Det er ikke jo mere jo bedre. Og alt der har en virkning har en bivirkning. Det handler om balance! Igennem 20 pr med vegatests, hvor jeg har arbejdet med symptombehandling via Kosttilskud, så jeg at selvom dosis blev højere, så kom der en anden mangel. På et tidspunkt måtte jeg starte forefra. Kroppen bliver sløv af det høje indtag. Derudover skal det også være nogle ordetlige tilskud.

Tilskud til formål

Derudover er der mange der tager tilskud på daglig basis i mange år af flere andre årsager såsom

  • Mangle på energi
  • Vil have hjælp til deres smerter
  • Bremse aldring
  • Få balance i hormonerne o.s.v.

Pga. min baggrund som ernæringsterapeut fik jeg også set på tilskud.

Kva alle mine behandlinger erfarede jeg ubalancer ved høje doser. Når folk kom med stress eller tænkte de havde brug for et enkelt vitamin eller mineral og de tog det i høje doser, da skabte de andre ubalancer.

Jeg undrede mig mere og mere over den store dosis kultur. Men fandt også via forskning at det meste der indtages ikke optages mere end 25-30% Det vil sige at indtager du 100mg, får du kun 25mg.

Jeg blev nysgerrig på hvad der optages bedst og kunne vi så undgå de store doser. Det må jo uanset om vi vil det eller ej være en belastning for kroppen hele tiden at skulle udskille en masse restprodukter.

Der er studier der viser at blandt andet E-vitamin som antioxidant i høje doser kan skade kroppen. Dette er som jeg læser det fordi det bliver en pro-oxidant og der ikke indtages andre antioxidanter.

C-vitamin er der skrevet bøger om, også i meget høje doser. En unik antioxidant der hjælper kroppen på en perfekt måde, efter min mening. Igen når vi dykker ned i litteraturen vil vi se at der er forskel på alt der indtages.

Carsten Vagn Hansen nævner at C-vitamin med bioflavonider og gerne 2:1 er bedst for optagelsen.

Jeg har derfor set efter kosttilskud der kunne kombineres med det der var på marked, og som jeg vil give med ro i maven til mine klienter og mine børn og min familie.

Jeg mødte Wild Nutrition og min hjerte brændte for produkterne med det samme. Der var noget over den food-state / food-grown metode der bruges. Også fordi jeg tidligere var blevet undervist i selengær og hvad processen med selen i en mad cellemasse gjorde for optageligheden.

Jeg viste ikke på det tidspunkt at alle vitaminer og mineraler kunne dyrkes på den måde. Dog kom jeg i tanke om et firma der havde lavet dette i mange år. Dette kom måske for tidligt på marked. Desværre. Det var før folk forstod og jeg selv forstod. I dag skal vi forstå.

Mange går op i madens renhed. Den skal være økologisk og dyrket korrekt. Der skal også ses på tilskud.

Hvad betyder funktionel food / food-state / Food-Grown og Food-Born

  • Bedre optagelse
  • Mindre doser
  • Leveret som mad ville gøre det
  • Det er i kroppen på en anden måde og længere

 

På grund af mine erfaringer og min nysgerrighed og min viden fandt jeg at optagelsen var stor i forskellighed.  Jeg fandt forskel på piller og kapsler  Jeg fandt forskel på tilsætningsstoffer og fremstillingsmetode. jeg fandt også at selvom det ikke er food-state så kan der via enzymer også øges en unik optagelse af syntetisk fremstilling zink.
Det betyder vitaminer og mineraler sammen med urter har en bedre optagelse.

Men det betyder også at hvis dine egne fordøjelsesenzymer er lave, så skal du have tilført dette via den mad du spiser ellers vil du nedsætte din optagelse af dine tilskud.

Derfor tog jeg Wild Nutrition ind og da de ikke kan sælge mig hele deres sortiment fordi fødevarestyrelsen i Danmark har særregler, så måtte jeg lave mine egne tilskud for at få et optimalt sortiment.

Det betyder at Earth Nutrition er min egne. Der vil kun komme flere

Jeg håber I vil tage godt imod Wild Nutrition og Earth Nutrition

Earth Nutrition

Earth Nutrition’s kosttilskud er udviklet af Heidi Riishøj

Heidi Riishøj er forfatter til flere artikler og pjecer, såsom kostens betydning – med gluten og mælkefri opskrifter. Hun har via flere uddannelser og rejser dygtiggjort sig i kostens betydning for selvhelbredelse og derigennem dedikeret sig til helhed. Helhed er at se rundt omkring hele kroppen, herunder hvilke naturlige kostemner og tilskud der bidrager til bedste udnyttelse i kroppen.

Hvad er forskellen på kosttilskud

Selve metoden bag funktionel food er at koncentrerer naturlige vitaminer og mineraler i en cellestuktur fra mad, så er der også andre muligheder. Dette er det primær fokus i alle  Wild Nutritions tilskud – food-state metoden. Men der skal også ses på dosis. Dosis er lille, da det laves i mad. Det betyder en bedre optagelse, men ved sygdomme skal der højere doser til og der kan det bliver for dyrt og for mange piller.

Food-state betyder at der bruges naturlige ingredienser, der dyrkes i en madmasse. Det kan være i lactobacillus, gær m.m. Dette betyder at der sker en integration af vitaminerne og mineralerne i koncentreret form i celler fra madmasser.

Der bruges ingen kemikalier, ingen opløsningsmidler m.m. Processen sker i lav varme, der respekterer madens celler og dermed bevarer vitaminerne og mineralerne i en optimal vugge.

Mad er at foretrække. Dog kan jorden ofte være udpint, eller der bruges diverse til at holde ukrudt m.m. væk. Ofte er det ikke naturligt. Ofte er maden længe undervejs eller kan stå længe.

Alt sammen er med til at gøre maden udhungret for vitaminer og mineraler. Derfor er Food-stae vitaminer og mineraler nummer et når vi skal have et ekstra tilskud til kosten.

Ved at dyrke næringsstoffer i en madpasta af den allerbedste kvalitet – såsom citrus, gul ært eller gulerod m.fl. kan vi skabe en madmasse med koncentreret vitaminer og mineraler, som kroppen genkender og med glæde accepterer.

Udover Food-state så kan vitaminer og mineraler i rette sammensætning bliver funktional food tilskud, så optagelsen også øges. I Earth Nutrition er der både Food-state vitaminer og mineraler, men også syntetiske dog sat sammen med rette elementer der gør optagelsen bedre.

At få funktionel food kosttilskud er helhed for cellerne, kroppen og fordøjelsen. Det er som maden giver der giver os en række komplekse, intelligente og brugbare næringsstoffer der påvirker krop, sind og ånd.

Wild Nutrition er lavet i England/USA og udviklet af Henrietta der er ekspert i kvindeproblemer.

Earth Nutrition er lavet i England og udviklet af Heidi, ekspert i helbredelse af sygdomme via kost

Mvh

Heidi

Billedet herunder beskriver Wild Nutritions Food-Grown / food-state metode

Sociale medier ❯ Facebook ❯ Instagram ❯ LinkedIn