Er familien det vigtigste

Er familien det vigtigste

Familie burde være tætte bånd, der bindes sammen i trygt og afslappet samvær. Det burde være et frirum, hvor alle kan være sig selv. 

Nogle har ikke en mor eller en far.
Nogle ønske ikke kontakt til en af forældrene.
Nogle har søskende de ikke ser. M.m.

Når en familie splittes opnås tætte bånd mellem andre. Andre bliver som en familie. 

Jeg har en familie. Desværre har min familie (Mor og far) været splittet. Jeg måtte stå på egne ben som 16 årig. Min lillesøster blev svigtet, i en alder af 11 år.  

Selvom jeg forstår, acceptere og tilgiver, så er min familiefølelse blevet ændret. Og når der skal rettes op på fortiden er det en indsats for alle parter. Tingene skal snakkes igennem og alle skal kunne være sig selv, åbne og vigtigst vise ægte kærlighed og ikke forvente noget igen. Hvis det hele forbliver knudret, utrygt og fordomsfuldt, kan det påvirke cellerne og sindet negativt.

Dette gør ikke gavn for nogle og derfor er afsluttede familierelationer nogle gange bedre for sjælen og glæden.

Egentlig tror jeg at alle ønsker at være fri. At være sig selv. At blive accepteret som den man er. Hvis der er en trykket og dårlig stemning eller der er falske energier, vil der ikke være glæde til de komsammener, der brude være glæde.

Vi mødes jo som familie til jul, påske, fødselsdage og der skal energien være afslappet, naturlig og positiv.

Hvis dette ikke lykkes, dannes der andre relationer.

I en alder af 44 år, må jeg indrømme at en tilpasning til andres behov er det værste nogle kan gøre. En tilpasning, betyder at sætte sig selv til side, at lukke ned for den man er, at ændre sin personlighed, at gå væk fra ens egen personlighed og gå på endeløse kompromis. Dette er til stadighed usundt. At miste sig selv er roden til alt ondt.

 Blodbåndet betyder jo mest, uanset om vi vil det eller ej. Og selvom det er hårdt at opgive ens blodbånd, må der nogle gange tages svære beslutninger.

 Selvom familie er det vigtigste er det ikke sikkert de skal være en del af ens liv.

Det der skal være en del af ens liv er:

  • Accept
  • Elske uden krav
  • Skabe rum for forskelligheder
  • Åbenhed
  • Troværdighed
  • God energi