Søvn – Melatonin

Melatonin

Søvnproblemer og melatonin

 

Årsagen til manglende søvn kan være mange, men et vidunder – mit absolut yndling – er melatonin

Melatonin er et naturligt natlig søvnhormon. Melatonin gør os trætte og giver os en god nats søvn.

Melatonin genopbygger, reparere og forynger.

For lidt dannelse af melatonin, som opstår ved natarbejder, rejser mellem tidszoner, manglende søvn om natten m.m. skader kroppen.  En undersøgelser fandt at kvinder der arbejder om natten, har en større tendens til brystkræft.

Melatonin påvirker vores stofskifte, vores immunsystem og forebygge autoimmune lidelser. Melatonin bruges i cancer behandlinger.

Melatonin er et vidundermiddel ud over alle grænser og der er ingen bivirkninger. ELLER – jo alt der har en virkning har en bivirkning. Dette har jeg altid sagt. Får du for meget melatonin bliver du døsig, træt, tung i hovedet og kan blive deprimeret. Men dette kan løses nemt.

Ved mørke starter produktionen af melatonin og ved lys slukkes produktionen. Der hvor melatonin dannelsen slukkes bedst er ved naturligt lys. Lys der har samme bølgelængde som sollys. Er du deprimeret, kan du købe en lyslampe der har dette specielle sollys.

Melatonindannelsen begynder at slukkes når vi vågner. Det betyder når du er oppe om natten. Når du vågner om natten. Når du ikke kan sove, når der er lys der hvor du sover m.m.

Hos de fleste mennesker er der nedsat melatoninproduktion. Fordi vi er oppe om natten, har stress og ikke kan sove m.m. Måske alle til syvende og sidst har for lidt melatonin. Måske du føler dig deprimeret, men her er vi bare ikke gode nok, om vinteren, til at slukke for det lidt melatonin der dannes i mørket. Melatonin bliver produceret når der er mørkt og ser du ikke lyset vil kroppen forsøge at danne melatonin.

Om vinteren er du i en halv semi melatoninrus, hvis du ikke kommer ud i sollyset eller har en lyslampe. Der er ikke helt nok melatonin til forebyggelse, men det slukkes hellere ikke helt, da der er mørkt. Og så går du med en lav energimæssig tilstand. Find noget lys og bliv glad.

Melatonin og amning 

Babyer bliver ikke påvirket af Lys/mørke på sammen måde som voksne. Da min datter, Amalie, var 3-4 uger vågnede hun ofte om natten. Jeg kunne, som mor, mærke at der var noget galt. Jeg tog hende til en kiropraktor, som ikke fandt noget. Hun havde ondt og imens månederne gik, prøvede jeg alt. Fandt ny autostol, hun fik zoneterapi, healing, akupunktur m.m. Men intet hjalp. Jeg besluttede at bestille en ny tid til en anden kiropraktor. En der var vant til at arbejde med babyer. Da Amalie var 7 måneder, på min søns fødselsdag, ændrede mit og hendes liv sig. Kiropraktoren fandt årsagen og da jeg satte Amalie i autostolen, startede hun med at afværge og stride imod, indtil hun sad i stolen, så slappede hun helt af. Dette for første gang i den tid hun har siddet i en autostol.

I gennem de 7 måneder sov jeg ikke mere end max 3 -4 timer om natten og intet sammenhængende.

Da mit humør, mit sind, min krop, mit overskud blev drænet valgte jeg at bruge melatonin.

Jeg tog 3 mg til natten og igen 3 mg når jeg vågnede. Jeg måtte sikre mig at dannelsen af Melatonin forblev. Og jeg ammede hende fuldt i 6 måneder. Og det påvirkede hende ikke.

Jeg bruger melatonin, når jeg ikke kan sove, når jeg er stresset, når jeg rejser, når vi har været oppe til sent den ene nat (så bruger jeg det næste nat) ved natarbejde m.m.

melatonin er den bedste og mest naturlige sovepille. Tag 6-9 mg, hvis 3 mg ikke virker.

Køb dem her

 

Se mere om Heidi Riishøj her